Termeni și condiții

Condiții Generale pentru utilizarea site-ului tapitess.ro

1.DEFINIȚII ȘI TERMENI 

Tapitess.ro

Domeniu internet administrat de către TAPIȚERIE AUTO LA NEA ADI S.R.L., persoana juridică de naționalitate română, având sediul social în Municipiul Brașov, Str. Păducelului nr. 14, ap.1, având număr de ordine în Registrul Comerțului J8/1083/2020, Cod unic de Înregistrare Fiscală 42671214, Capital social: 200 lei.

Site

Magazinul online de tapițerie auto și ambarcațiuni, găzduit la adresa web tapitess.ro și subdomeniile acestuia.

Vânzător

S.C. TAPIȚERIE AUTO LA NEA ADI S.R.L., persoană juridică de naționalitate română, având sediul social în Municipiul Brașov, Str. Păducelului nr. 14, ap.1, având număr de ordine în Registrul Comerțului J8/1083/2020, Cod unic de Înregistrare Fiscală 42671214, Capital social: 200 lei.

Utilizator

Orice persoană fizică și/sau juridică care accesează Site-ul .

Cumpărător

Orice persoană fizică și/sau juridică care emite o comandă pe Site și care a acceptat termenii și condițiile prezentului Document

Client

Orice persoana fizica și/sau juridica care a efectuat cel putin o Comanda in baza Termenilor si conditiilor.

Cont

Combinația formata dintr-o adresa de e-mail și o parola care permite Utilizatorului accesarea secțiuniilor Site-ului

care contin informatii despre Utilizator/Cumparator/Client

prin care poate transmite Comenzii

prin care are acces la istoricul interactiunii cu Site-ul (Comenzi, facturi fiscale, garantii Produse, etc.).

Cosul meu

O sectiune din Site care permite Utilizatorului/Cumparatorului/Clientului sa adauge Produse sau Servicii in vederea achizitionarii la momentul respectiv sau la un moment ulterior

Comanda

Un document electronic transmis prin intermediul Site-ului si prin care Cumparatorul ii transmite Vanzatorului intentia de a cumpara Produse și/sau Servicii de pe Site

Produse și Servicii

Orice produs si/sau serviciu listat pe Site, inclusiv produsele si serviciile mentionate in Comanda, care urmeaza a fi furnizate de catre Vanzator Cumparatorului ca urmare a Contractului (avand intelesul de mai jos) incheiat.

Contract

Reprezinta contractul la distanta – conform definitiei cuprinse in OUG 34/4.06.2014 – incheiat intre Vanzator si Cumparator in cadrul unui sistem de vanzari sau de prestare de servicii la distanta organizat fara prezenta fizica simultana a Vanzatorului si a Cumparatorului, cu utilizarea exclusiva a unuia sau a mai multor mijloace de comunicare la distanta.

Document

Prezentele Termene si Conditii.

Utilizare Abuzivă

Utilizarea Site-ului într-un mod contrar practicii în domeniu, a reglementarilor și ale legislației în vigoare sau în orice alt mod care poate prejudicia Vanzatorul.

Campanie

Actiunea organizata de a expune in scop comercial, un numar finit de Produse si/sau Servicii avand un stoc limitat si predefinit, pentru o perioada limitata de timp stabilita de catre Vanzator.

Continut

toate informatiile de pe Site, incluzand dar nelimitandu-se la logo-uri, reprezentari stilizate, simboluri comerciale, imagini statice, imagini dinamice, text si/sau continut multimedia prezentate, care pot fi accesate prin utilizarea unui echipament electronic;

continutul oricarui mesaj electronic trimis Utilizatorului/Cumparatorului/Clientului de catre Vanzator prin mijloace electronice si/sau orice alt mijloc de comunicare disponibil;

orice informatie comunicata prin orice mijloc de catre un angajat/colaborator al Vanzatorului, Utilizatorului/Cumparatorului/Clientului, conform informatiilor de contactare, specificate sau nu de catre acesta;

informatii legate de Produsele si/sau Serviciile si/sau tarifele practicate de Vanzator intr-o anumita perioada;

informatii legate de Produsele si/sau Serviciile si/sau tarifele practicate de catre un tert cu care Vanzatorul are incheiate contracte de parteneriat, intr-o anumita perioada;

date referitoare la Vanzator, sau alte date privilegiate ale acestuia.

Mesaj electronic

Document în formă electronică ce conţine date de identificare privind expeditorul, destinatarul, precum şi momentul de timp la care acesta a fost expediat, realizat în scopul transmiterii la distanţă a unei informaţii prin mijloace electronice (e-mail/SMS/mesagerie/telefonic/mobile push/webpush/etc..)

Comunicari Comerciale

Orice tip de mesaj electronic trimis continand informatii generale si tematice referitoare la Produse si Servicii, informatii cu privire la oferte sau promotii.

Tranzactie

Incasarea, remiterea spre incasare sau rambursarea unei sume rezultata din vanzarea unui Produs si/sau Serviciu de catre Vanzator, Cumparatorului, prin modalitatile de plata puse la dispozitie de catre Vanzator.

Specificatii

Toate specificatiile si/sau descrierile Produselor si Serviciilor asa cum sunt precizate in descrierea acestora.

2. POLITICA DE VÂNZARE ONLINE

Accesul la servicii

Efectuarea de Comenzi este permisa oricarui Utilizator/Cumparator/Client.

Vanzatorul isi rezerva dreptul de a restrictiona Utilizatorul/Cumparatorul/Clientul in vederea efectuarii de Comenzi, accesul la anumite servicii si/sau la anumite modalitati de plata, in cazul in care considera ca activitatile/actiunile Utilizatorului/Cumparatorului/Clientului pe Site, pot prejudicia in vreun fel Vanzatorul. Pentru a fi informat cu privire la motivele restrictionarii, Utilizatorul/Cumparatorul/Clientul se poate adresa Departamentului de Relatii cu Clientii al Vanzatorului.

In cazul detectării unei Utilizări Abuzive, Site-ul poate cere Utilizatorilor/Cumparatorilor/Clientilor introducerea manuala a unor coduri de validare (captcha), in vedere protejarii datelor respectiv a securității Site-ului.

Produse și Servicii

Produsele comercializate prin intermediul Site-ului sunt noi, in ambalajul original al producatorului si in momentul livrarii sunt insotite de factura fiscala si certificat de garantie. De asemenea, atat pretul cat si specificatiile tehnice afisat pe Site nu reprezinta nici un fel de obligatie contractuala si pot fi schimbate fara nicio notificare in prealabil.

Comanda

Prin inregistrarea unei Comenzi pe Site, Cumparatorul este de acord cu metoda de comunicare prin care Vanzatorul isi deruleaza operatiunile comerciale si anume telefonic sau prin e-mail.

Notificarea electronica (telefonica sau prin email) trimisa catre Cumparator, dupa efectuarea Comenzii are doar rol de informare si nu reprezinta acceptarea Comenzii de catre Vanzator.

Lansarea unei Comenzi pe Site implica, din partea Cumparatorului, acceptarea integrala a Termenilor si Conditiilor.

Pentru motive justificate, Vanzatorul isi rezerva dreptul de a reduce cantitatea Produselor si/sau Serviciilor din Comanda, caz in care va anunta Cumparatorul la adresa de e-mail sau la numarul de telefon puse la dispozitia Vanzatorului la efectuarea Comenzii si va restitui suma achitata.

Contractul se considera incheiat intre Vanzator si Cumparator in momentul in care Vanzatorul emite factura fiscala si instiinteaza Cumparatorul printr-un mesaj electronic cu privire la livrarea Bunurilor si/sau Serviciilor din Comanda.

Documentul si informatiile puse la dispozitie de catre Vanzator pe Site vor sta la baza Contractului, completate cu Certificatul de Garantie emis de catre Vanzator sau un furnizor al acestuia pentru Produsele achizitionate.

Facturare – Plata

Pretul Produselor si/sau Serviciilor prezentate pe Site sunt exprimate in lei (RON) si includ TVA.

Pretul Produselor din categoria echipamentelor electrice si electronice (EEE), afisate pe Site, include Taxa de timbru verde in condițiile prevazute de lege.

Utilizatorul/Cumparatorul/Clientul poate solicita detalii cu privire la sumele exacte reprezentand Taxa de timbru verde si/sau Ecovaloare adaugate la pretul Produselor, prin metodelele de comunicare puse la dispozitie pe Site.

Facturarea Produselor achizitionate se face exclusiv in lei (RON), utilizand datele furnizate de Cumparator/Client. Vanzatorul nu raspunde de corectitudinea informatiilor furnizate de Cumparator/Client pentru factura sau de imposibilitatea deducerii unor cheltuieli datorita datelor furnizate incorect.

Plata Produselor si/sau Serviciilor achizitionate prin intermediul Siteului poate fi facuta:

 • prin Ordin de Plata/Transfer bancar
 • online cu cardul de debit/credit
 • numerar prin plata ramburs, la livrare, catre curier
 • prin sistem POS, la livrare, catre curier

Livrarea Produselor

Vanzatorul isi rezerva dreptul sa contacteze Cumparatorul/Clientul in vederea confirmarii comenzilor.

Comenzile platite cu Ordin de Plata sau Transfer bancar se livreaza numai dupa intrarea sumei in contul Vanzatorului

Livrarea Produselor este disponibilă pe teritoriul României in termen de 7 (sapte) zile lucratoare pentru produsele disponibile in stoc. Termenul este calculat din momentul confirmarii comenzii de catre Cumparator/Client.

Livrarea Produselor se realiza prin intermediul unui serviciu de curierat rapid, la adresa specificată de catre Cumparator/Client în Comandă sau prin ridicare personală la un punct de lucru al Vanzatorului.

Tariful serviciului de livrarea difera in functie de valoarea comenzii si de metoda de plata aleasa – tariful exact se va calcula la momentul plasarii comenzii, după cum urmează :

 • Pentru comenzile care depasesc valoarea de 1000 lei (fara TVA), livrarea produselor este gratuita.
 • Pentru comenziile cu valoarea sub 1000 lei (fara TVA), tariful de livrarea este 40 lei si va fi facturat Cumparatorului.
 • Pentru comenzile cu livrarea in afara ariei de acoperire a firmei de curierat la tariful de livrare se adauga 25 lei in cazul in care Cumparatorul nu a ales plata ramburs, 30 lei in cazul in care Cumparatorul a optat pentru plata ramburs.

In cazul in care Cumparatorul/Clientul nu este gasit la adresa mentionata in comanda, in intervalul orar stabilit de comun acord cu reprezentantul firmei de curierat, acesta va reveni inca o data. Daca nici de aceasta data nu poate efectua livrarea, Comanda va fi anulata si produsul returnat, Cumparatorul/Clientul urmand sa suporte costurile unei noi livrari, indiferent de valoarea produselor comandate.

Transferul Proprietatii Produselor

Proprietatea asupra Produselor va fi transferata la livrare, dupa efectuarea platii de catre Cumparator in locatia indicata in Comanda. Prin livrare se intelege semnarea de primire a documentului de transport furnizat in cazul livrarilor prin curier sau semnarea de primire pe factura fiscala in cazul livrarilor efectuate de personalul Vanzatorului.

Returnarea Produselor / Serviciilor

Clientul are dreptul sa se retraga din Contract respectiv poate returna Produsele / Serviciile achizitionate conform O.U.G. 34/2014, în termen de 14 zile calendaristice, fara invocarea niciunui motiv si fara a suporta alte costuri decât cele de livrare. Perioada de retragere expira in 14 zile de la:

 • data încheierii contractului, în cazul contractelor de prestări de servicii;
 • ziua în care Clientul intră în posesia fizică a produselor;
 • ziua în care Clientul intră în posesia fizică a ultimului produs, în cazul în care consumatorul comandă printr-o singură comandă produse multiple care vor fi livrate separat;
 • ziua în care Clientul intră în posesia fizică a ultimului Produs în cazul livrării unui produs care constă din mai multe loturi sau produse;

În cazul în care Clientul dorește să renunțe la achiziția produselor comandate, fără penalități și invocarea unui motiv (conform OUG 34/2014 art. 9/1), trebuie să notifice în scris Vânzătorul că dorește să se retraga din Contract și în termen de 14 zile de la data solicitarii de retragere să returneze produsele comandate în următoarele condiții:

 • Produsele să fie ambalate în ambalajele originale curate, fără înscrisuri și fără urme de rupturi și îndoituri, cu etichetele de producator intacte;
 • Produsele să nu prezinte urme de montaj, zgârieturi, lovituri, suduri, vopsiri, decolorări;
 • Produsele să conțină accesoriile și componentele originale;
 • Produsele să fie însoțite de factura originală și dovada plății;
 • Clientul să suporte integral costul transportului;

Garanții

Garanția se aplică în conformitate cu O.G. 21/1992, privind protecția consumatorului, Legea 449/2003, privind vânzarea produselor și garanția asociată acestora, si O.G. 174/2008 pentru modificarea și completarea unor acte normative privind protecția consumatorilor.

Termenul de garantie este de 24 luni pentru produsele de folosinta indelungata.

Vanzatorul este exonerat de raspundere privind garantia sau aceasta poate fi anulata in urmatoarele cazuri:

Produsul nu a fost cumpărat de la Vanzator;

Produsul nu a fost montata intr-un atelier de specialitate;

Produsul s-a defectat datorita unui montaj incorect sau datorita montarii impreuna cu piese conexe uzate, defecte sau modificate;

Produsul a fost gresit aleas sau a fost utilizat pentru alt scop decat cel indicat in catalogul producatorului;

Produsul nu a fost identificat corect datorita prezentarii de catre cumparator a unor date eronate sau nu a fost comparat la montaj cu produsul de inlocuit;

Produsul s-a uzat sau deteriorat datorita suprasolicitarii, intretinerii incorecte sau insuficiente a autovehiculului;

Autoturismul a fost folosit in alte scopuri decat cel prevazut de constructor sau a fost exploatat in conditii necorespunzatoare (raliuri, competii sportive, taximetrie, etc);

Autoturismul a fost accidentat sau a suferit avarii produse de factori externi, atmosferici sau de alta natura (socuri termice, electrice, mecanice);

Produsul prezinta urme de lovituri, zgarieturi, indoituri, rupturi, deformari;

Produsul prezinta o uzura normala.

Produsele care fac obiectul unei reclamatii in garantie vor fi insotite de urmatoarele documente:

 • factura de achizitie de la firma noastra si bonul sau factura cu care a fost vandut produsul clientului;
 • certificatul de garantie care s-a eliberat la momentul vanzarea produsului;
 • dovada montarii intr-un service autorizat (deviz de manopera);
 • documentul emis de catre un serviciu autorizat prin care se constata si se descrie detaliat defectiunea;
 • copia dupa certificatul de inmatriculare al autovehiculului.

3. CESIONAREA SI SUBCONTRACTAREA

Vanzatorul poate cesiona si/sau subcontracta o terta parte pentru servicii ce tin de onorarea Comenzii, cu informarea Cumparatorului, nefiind necesar acordul acestuia. Vanzatorul va fi intotdeauna responsabil fata de Cumparator pentru toate obligatiile contractuale.

4. DREPTURILE DE AUTOR, DREPTURILE DE PROPRIETATE INTELECTUALA SI INDUSTRIALA

Continutul, asa cum este definit in acest Document, este proprietatea exclusiva a Vanzatorului acesta avand rezervate toate drepturile obtinute in acest sens in mod direct sau prin licente de utilizare/publicare si este aparat de legea drepturilor de autor.

Continutul, proprietatea intelectuala si industriala a Vanzatorului sau a furnizorilor sai, nu poate fi reprodus, modificat, transferat, publicat, afisat, transmis sau inregistrat fara acordul prealabil, in scris, al Vanzatorului sau al furnizorilor sai.

Orice Continut la care Utilizatorul/Cumparatorul/Clientul are si/sau obtine acces prin orice mijloc, se afla sub incidenta Documentului, in cazul in care Continutul nu este insotit de un Acord de utilizare specific si valid incheiat intre Vanzator si acesta.

Utilizatorul/Cumparatorul/Clientul poate copia, transfera si/sau utiliza Continut numai in scopuri personale sau non-comerciale, numai in cazul in care acestea nu intra in conflict cu prevederile Documentului.

Vanzatorul poate permite Utilizatorului/Cumparatorului/Clientului dreptul de a utiliza un anumit Continut, printr-un Acord de utilizare distinct. In cazul obtinerii unui Acord de utilizare, Utilizatorul/Cumparatorul/Clientul este obligat sa respecte intocmai prevederiile respectivului acord referitoare la continut, perioada și condiții definite.

Niciun Continut transmis catre Utilizator/Cumparator/Client, prin orice mijloc de comunicare (electronic, telefonic, etc) sau dobandit de acesta prin accesare, vizitare si/sau vizualizare nu constituie o obligatie contractuala din partea Vanzatorului.

Este interzisa orice utilizare a Continutului in alte scopuri decat cele permise expres prin prezentul Document sau de acordul de utilizare care il insoteste, in cazul in care acesta exista.

5. LIMITAREA RESPONSABILITATII

Vanzatorul nu isi asuma responsabilitatea pentru posibilele daune rezultate din folosirea informatiilor de pe acest Site.

Vanzatorul nu isi asuma responsabilitatea pentru buna functionare a surselor externe de continut catre care se fac trimiteri, nefiind in nici un fel implicat in gestionarea acestora.

Vanzatorul nu isi asuma nici o responsabilitate in cazul in care:

 • informatiile nu vor implini toate cerintele dumneavoastra;
 • Site-ul nu poate fi accesat de catre utilizatori, pe o perioada nedeterminata de timp;
 • calitatea oricaror produse, servicii, informatii sau altor materiale cumparate sau obtinute de dumneavoastra prin intermediul site-ului, nu va satisfac toate cerintele.

Vanzatorul nu va fi raspunzator pentru nici un fel de pagube directe, indirecte, accidentale, speciale, inclusiv, dar nu limitat la, pagube pentru pierderi de profit, bunavointa, posibilitatii de folosire, date sau alte pierderi intangibile sau icomensurabile (chiar daca Vanzatorul a fost informat anterior de posibilitatea aparitiei unor asemenea pierderi), rezultand din:

 • utilizarea sau imposibilitatea utilizarii informatiilor site-ului;
 • acces neautorizat la, sau deteriorarea transmisiilor sau datelor utilizatorului;
 • declaratii sau actiuni ale oricarei terte parti asupra serviciilor site-ului;
 • orice alta problema legata de serviciile site-ului.

Vanzatorul isi rezerva dreptul de a anula o comanda in cazul in care pretul produsului sau unele caracteristici ale produsului au fost introduse gresit in baza de date, sau afisate gresit, livrarea nefiind inca efectuata.

Toate promotiile sunt valabile in limita stocului.

Informatiile despre produse sunt oferite cu titlu informativ. Acestea corespund realitatii in momentul introducerii acestora in cadrul site-ului si Vanzatorul nu este raspunzator pentru eventualele omisiuni, greseli sau schimbari aparute.

6. PRELUCRAREA DATELOR CU CARACTER PERSONAL

Vezi Politica de Confidențialitate , ce este parte integrantă a prezentului Document.

7. FOLOLSIREA COOKIE-URILOR

Vezi Politica de utilizare a Cookie-urilor , ce este parte integrantă a prezentului Document.

8. FORTA MAJORA

Forta majora este evenimentul imprevizibil, in afara controlului partilor si care nu poate fi evitat, asa cum este definita de legislatia in vigoare.

Niciuna din părţile Contractului nu va fi raspunzatoare pentru neexecutarea obligatiilor sale contractuale la termen, daca o astfel de neexecutare, totala sau partiala, este datorata unui eveniment de forta majora.

Dacă în termen de 15 (cincisprezece) zile de la data producerii evenimentului de forta majora, respectivul eveniment nu încetează, fiecare parte a Contractului va avea dreptul să notifice celeilalte părți încetarea de plin drept a Contractului, fără ca vreuna din părți să poată pretinde celeilalte daune-interese.

9. LEGEA APLICABILA – JURISDICTIA

Prezentul contract este supus legii romane. Eventualele litigii aparute intre Vanzator si Utilizatori/Cumparatori/Clienti se vor rezolva pe cale amiabila sau, in cazul in care aceasta nu va fi posibila, litigiile vor fi solutionate de instantele judecatoresti romane competente din Municipiul Brașov.

Shopping Cart